Wykonanie
Propozycja dla wszystkich wielbicieli
serów "śmierdziuchów". Szybka i łatwa przekąska z
ciasta francuskiego i
sera pleśniowego.

Składniki:1 opakowanie
ciasta francuskiegokawałek
sera "śmierdziucha" - może być lazur1 rozbełtane
jajkosól,
przyprawy jakie lubisz.

Przygotowanie:Rozgrzej piekarnik do ok 200 st. C. Ciasto pokrój na kwadraty wielkości 4 x 4 cm. Na każdym kwałku ciasta połóż kawałek
sera, mniej więcej objętości łyżeczki.
Sklej brzegi chwytając każdy z
rogów i ściśnij je porządnie. Powstanie coś w stylu
kopertki. Posmaruj rozbełtanym
jajkiem,
posól i posyp
przyprawą jeśli masz ochotę (ja użyłam odrobiny
oregano). Piecz na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia aż się zarumienią, ok 20 min.