Mimo tego, że pogoda nie dopisuje tak jak w lato i dni są coraz chłodniejsze to uważam, że sezon sałatkowy sie nie skończył! Wciąż mozna dostać pyszne świeże warzywa. Tym bardziej teraz gdy coraz łatwiej o chorobę potrzeba nam pełnowartościowych posiłków bogatych w witaminy. Zapraszam na pyszną, prostą i niezwykle szybką w przyrządzeniu sałatkę pełną tego co naszemu organizmowi potrzeba!1 łyżka pietruszki, drobno posiekanej1 łyżka szczypiorku, drobno posiekanego1 łyżeczka tymianku, drobno posiekanegoGarść rukoli2 liście zielonej sałaty2 jajka2 łyzki oliwy1/2 pomidora, pokrojonego w kostkęsok z 1/4 cytrynysól i świeżo mielony pieprzWlej wodę do garnka i zagotuj. Gdy woda będzie wrzeć włóż ostrożnie jajka i gotuj przez 4 minuty 40 sekund. Następnie zalej zimną woda i obierz. Rukolę i sałatę posiekaj. Oliwę z oliwek zmiksuje z tymiankiem i sokiem z cytryny, a nastepnie dopraw solą i pieprzem. Sałatę ułóż na środku talerza. Dookoła ułóż rukole,a na niej pomidory posypane pietruszką. Na sałacie ułoż jajka i posyp szczypiorkiem a następnie skrop całość sosem tymiankowym.