Wykonanie

Sezon na
truskawki trwa juz w pełni ,a wręcz zbliża sie do końca . Dlatego trzeba sie spieszyć i wykorzystywać te pyszne
owoce póki zachwycają jeszcze naturalnym smakiem. Dzisiaj pyszna
tarta z kremem ,którego smak jest doskonale równoważny przez soczyste i orzeźwiajace
truskawki!

Ciasto:500 g
mąki250 g
masła125 g
cukru pudru1
jajkoSolKrem:300 g
serka kremowego1 puszka
mleka skondensowanegoSok z 1/2
cytryny100 ml
likieru adwokat1 kg
truskawekZagnieć wszystkie składniki sprawnie, możliwie jak najszybciej ,aby
masło nie zaczęło się kleić Jeśli składniki ciasta nie łączą się dobrze, dodaj łyżkę zimnej
wody ,zamiast dłużej je zagniatać Ciasto kruche rozwałkuj po zgnieceniu ,gdy jest elastyczne (jeżeli jest zbyt lepkie, najpierw je schłódź) Wyklej nim formę i włóż do lodówki na co najmniej 30 minut Przes pieczeniem ponakłuwaj ciasto widelcem Piecz ok. 30 minut Zmiksuj wszystkie składniki na krem Do wystudzonego ciasta wlej krem Piecz tartę przez 10 minut w temperaturze 150 C Przed podaniem ułóż na wierzchu połówki
truskawek