Wykonanie
O nowalijkach słychać sprzeczne informacje: jedno twierdzą, iż należy się ich wystrzegać, inni namawiają do jedzenia. Jak zwykle wygrywa zasada złotego rozsądku: wszystko można, ale z umiarem :) Raz na jakiś czas nowalijki na pewno nie zaszkodzą, należy tylko pamiętać, aby przed spożyciem dokładnie je umyć :)

4 małe,
młode ziemniakisałata4
rzodkiewkiszczypiorek2 łyżki
jogurtu greckiegołyżeczka ostrej
musztardyZiemniaki obierz, ugotuj i odstaw do przestygnięcia.
Sałatę,
rzodkiewki i
szczypiorek dokładnie umyj. Na dużym talerzu rozłóż kawałki
sałaty,
rzodkiewkę pokrojoną na ćwiartki oraz przestudzone
ziemniaki ( jeśli masz bardzo małe, nie musisz ich kroić). W osobnym naczyniu wymieszaj
jogurtu z
musztardą i posiekanym
szczypiorkiem.
Sałatkę polej sosem. Podawaj jako dodatek do głównego dania lub jako samodzielny posiłek.Smacznego :)
