Wykonanie
Przekąska, którą podaję prawie na każdej imprezie. łatwo się robi, ekspresowo znika ze stołu. W razie potrzeby łatwo można dorobić, szczególnie jeśli mamy kogoś do pomocy - w2-3 osoby dorobienie porcji tartinek zajmie nie więcej niż 5-10 minut.Najlepiej smakują świeżo zrobione, kiedy
krakers nie zdąży jeszcze zmięknąć od
serka - dlatego polecam przygotować tuż przed przyjściem gości i dorabiać wedle zapotrzebowania.A uprzedzam - zapotrzebowanie będzie duże. Na każdej imprezie te tartinki znikają ze stołu jak szalone.Składniki:1 opakowanie
krakersów1 opakowanie
serka kanapkowego o smaku
chrzanowym (wiele firm robi takie
serki, na pewno znajdziecie w każdym sklepie)
kabanosysałatka szwedzka
musztarda (stołowa lub bawarska)
szczypiorekPrzygotowanie:
krakersy smarujemy
serkiem. Układamy pokrojone w cienkie, ukośne plastry
kabanosy. Na każdą tartinkę kładziemy po plasterku
ogórka z sałatki szwedzkiej. Smarujemy niedużą ilością
musztardy, posypujemy odrobiną
szczypiorkuW wersji wegetariańskiej
kabanosa możemy zastąpić cienkimi plastrami
rzodkiewki.Smacznego!