ßßß Cookit - przepis na Bezmączne, jajeczne babeczki

Bezmączne, jajeczne babeczki

nazwa

Wykonanie

Bezmączne, jajeczne babeczki to propozycja na szybką przekąskę, którą można zapakować do lunchboxa. Babeczki są bogate w proteiny, dlatego pasują także na posiłek potreningowy. Robi się je niezwykle szybko i nie wymagają dużych umiejętności kulinarnych. Spróbujcie, może Wam posmakują :)
przepis na 5 babeczek
5 jajek
200g rozdrobnionego i rozmrożonego szpinaku
opakowanie serka kremowego TAPAS (Apetina)
szczypta pieprzu
szczypta ostrej papryki
szczypta proszku do pieczenia
Jajka wbić do miski, dokładnie roztrzepać. Dodać przyprawy: pieprz, ostrą paprykę i proszek do pieczenia. Następnie dodaj szpinak i serek kremowy. Całość bardzo dokładnie wymieszać, tak aby powstała jednolita masa.
Piekarnik rozgrzać do 180stopni. Do silikonowych form na muffinki przelać gotową masę jajeczną (tak aby wypełniała ok 3/4 wysokości).
Babeczki piecz ok. 25 minut. Po upieczeniu pozostawić do przestygnięcia. Podawać z sosem czosnkowym.
Źródło:http://w-zielonej-kuchni.blogspot.com/2014/11/bezmaczne-jajeczne-babeczki.html