Wykonanie
Bezmączne, jajeczne babeczki to propozycja na szybką przekąskę, którą można zapakować do lunchboxa. Babeczki są bogate w proteiny, dlatego pasują także na posiłek potreningowy. Robi się je niezwykle szybko i nie wymagają dużych umiejętności kulinarnych. Spróbujcie, może Wam posmakują :)przepis na 5 babeczek

5
jajek200g rozdrobnionego i rozmrożonego
szpinakuopakowanie
serka kremowego TAPAS (Apetina)szczypta
pieprzuszczypta
ostrej paprykiszczypta
proszku do pieczeniaJajka wbić do miski, dokładnie roztrzepać. Dodać
przyprawy:
pieprz,
ostrą paprykę i
proszek do pieczenia. Następnie dodaj
szpinak i
serek kremowy. Całość bardzo dokładnie wymieszać, tak aby powstała jednolita masa.Piekarnik rozgrzać do 180stopni. Do silikonowych form na muffinki przelać gotową masę jajeczną (tak aby wypełniała ok 3/4 wysokości).Babeczki piecz ok. 25 minut. Po upieczeniu pozostawić do przestygnięcia. Podawać z
sosem czosnkowym.


