Wykonanie
            Śniadanie nieprzyzwoicie zdrowe!

Składniki (dla 2 osób):5 
jajek200 g 
szpinaku (u mnie mrożony z Biedrony)kawałek 
sera typu 
fetasól, 
pieprz, 
słodka papryka w proszkuPrzygotowanie:Kłócimy ze sobą 
jajka z dodatkiem 
soli, 
pieprzu.Rozmrażamy 
szpinak. Ja swój wsadziłam pod przykryciem do mikrofali. 
Świeży szpinak trzeba dokładnie obmyć i podsmażyć z łyżką 
wody. Można obciąć "ogonki".Na patelnię wlewamy łyżkę 
oliwy i podsmażamy 
szpinak. Posypujemy 
pieprzem i kruszymy trochę 
fety.Wlewamy skłócone i osolone 
jajka. Można lekko przemieszać.Zmniejszamy gaz/płomień/temperaturę i przykrywamy pokrywką.Ja swojej frittaty nie przewracałam, poczekałam aż się zetnie z wierzchu :)Smacznego!