Wykonanie
Śniadanie nieprzyzwoicie zdrowe!
Składniki (dla 2 osób):5
jajek200 g
szpinaku (u mnie mrożony z Biedrony)kawałek
sera typu
fetasól,
pieprz,
słodka papryka w proszkuPrzygotowanie:Kłócimy ze sobą
jajka z dodatkiem
soli,
pieprzu.Rozmrażamy
szpinak. Ja swój wsadziłam pod przykryciem do mikrofali.
Świeży szpinak trzeba dokładnie obmyć i podsmażyć z łyżką
wody. Można obciąć "ogonki".Na patelnię wlewamy łyżkę
oliwy i podsmażamy
szpinak. Posypujemy
pieprzem i kruszymy trochę
fety.Wlewamy skłócone i osolone
jajka. Można lekko przemieszać.Zmniejszamy gaz/płomień/temperaturę i przykrywamy pokrywką.Ja swojej frittaty nie przewracałam, poczekałam aż się zetnie z wierzchu :)Smacznego!