Wykonanie
Kolejna odsłona ulubionych przeze mnie pieczonych kotletów mielonych. Tym razem z domieszką bardzo pasujących do siebie smaków, czyli
sera,
pieczarek i
świeżego szpinaku. Całość jest dobrze i wyczuwalnie doprawiona, świetnie pasuje właściwie do wszystkich dodatków. U mnie z
ziemniakami i
buraczkami, pychota. :-)
500g
mięsa mielonego200g
pieczarek150g
żółtego sera2 garści
świeżego szpinaku1
jajkosól,
pieprz,
papryka słodka,
papryka ostra1.
Pieczarki i
ser ścieramy na dużych oczkach tarki.
Szpinak drobno siekamy.2.
Mięso mielone,
ser,
pieczarki,
szpinak,
jajko i
przyprawy umieszczamy w misce i zagniatamy na gładką masę.3. Formujemy kule dowolnej wielkości, spłaszczamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach, przez 25-30 minut.