Wykonanie
Sałatka serowa z
papryką to wspomnienie wspaniałego weekendu w Wańczykówce. To tam, po raz pierwszy jedliśmy tę prostą i szybką
sałatkę. Po powrocie do domu, musiałam powrócić do tego smaku. Troszkę zmieniłam przepis, ponieważ dodałam
paprykę. Smakowało także pysznie :)porcja dla dwóch osób
200g
sera typu
sałatkowegoduże,
czerwona paprykapół łyżeczki
ziół włoskichszczypta
soliszczypta
ostrej papryki100ml
oliwy aromatyzowanej
bazyliąSer pokrój w grubą kostkę,
paprykę umyj i także pokrój w kostkę. W kubku wymieszaj
oliwę,
zioła włoskie,
sól i
paprykę, wymieszaj dokładnie. W misce wymieszaj
ser z
papryką, dodaj
oliwę, ponownie dokładnie wymieszaj i pozostaw w lodówce na ok. 2h. Podawaj z żytnimi grzankami.