Wykonanie
Do Wielkanocy co prawda jeszcze trochę czasu, ale już zaczynamy z faszerowanymi
jajkami.Liczba porcji: 2

Pesto:½ szklanki
słonecznika½ opakowania
roszponkiPęczek
pietruszki50g
parmezanu4
żółtkaZąbek
czosnkuSok z połowy
cytrynyDodatkowo:4
jajka z hodowli ekologicznej Przygotowanie:
JAJKA:
Jajka ugotuj na twardo. Po ostudzeniu, przekrój na połówki, wyjmij
żółtkoPESTO:
Ziarna słonecznika podpraż na suchej patelni. Ważne, aby podgrzewać na wolnym ogniu i ciągle mieszać, aby się nie spaliły. Następnie przełóż je do blendera, dodaj umytą i osuszoną
roszponkę i
natkę pietruszki.
Parmezan zetrzyj na tarce, przełóż do blendera.
Czosnek obierz, pokrój na mniejsze kawałki, przełóż do blendera.
Cytrynę umyj, przekrój na połowę i wyciśnij sok, dodaj go do reszty składników. Dodaj
żółtka jaj. Całość blenduj , tak aby składniki były gładkie.WYKOŃCZENIE: Połówki
jajek faszeruj pesto. Ułóż je na
rukoli.

