Wykonanie
Nadszedł nowy miesiąc. Wraz z 1. w kalendarzu nadchodzą pomysły na jakieś zmiany:
będę więcej ćwiczyć, zdrowiej się odżywiać, wysypiać się i tak dalej. Przeważnie zapominam się o tych postanowienia już dnia następnego. Może
pora to zmienić? Tak, chyba najwyższa
pora ;) Dlatego zaczynam ten miesiąc zielonym koktajlem ( zielony to kolor nadziei ;)) pełnym witamin i minerałów ;)
1/4
awokadojabłko średniej wielkości200ml
jogurtu naturalnego ( może być tez
mleko)2 łyżki
zarodków pszennych SANTEszczypta
ostrej paprykiszczypta
cynamonupestki dynii ( ok. łyżeczki)
kiełki lucernyAwokado kroimy na ćwiartki. Jedną z nich obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Resztę wkładamy do pojemniczka i do lodówki. Polecam nie wyciągać pestki, ponieważ chroni ona
owoc przed ściemnieniem.
Jabko obieramy i także kroimy na mniejsze części.Do blendera wrzucamy
awokado,
jabłko,
jogurt,
zarodki pszenne i przyprawiamy
papryką i
cynamonem. Miksujemy dokładnie.
Pestki dyni prażymy przez minutę na rozgrzanej patelnii teflonowej.Koktajl przelewamy do szklanki, posypujemy pestkami i
kiełkami.
Smacznego ;)A to tak dla przypomnienia o
awokado ;)
http://www.sante.pl