ßßß
1/4 awokadojabłko średniej wielkości200ml jogurtu naturalnego ( może być tez mleko)2 łyżki zarodków pszennych SANTEszczypta ostrej paprykiszczypta cynamonupestki dynii ( ok. łyżeczki)kiełki lucerny
Awokado kroimy na ćwiartki. Jedną z nich obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Resztę wkładamy do pojemniczka i do lodówki. Polecam nie wyciągać pestki, ponieważ chroni ona owoc przed ściemnieniem.Jabko obieramy i także kroimy na mniejsze części.Do blendera wrzucamy awokado, jabłko, jogurt, zarodki pszenne i przyprawiamy papryką i cynamonem. Miksujemy dokładnie.Pestki dyni prażymy przez minutę na rozgrzanej patelnii teflonowej.Koktajl przelewamy do szklanki, posypujemy pestkami i kiełkami.
Smacznego ;)A to tak dla przypomnienia o awokado ;)
http://www.sante.pl