Po kulinarnych, weekendowych szaleństwach pora na coś lekkiego, szybkiego i oczywiście pysznego. Dawno nie robiłam bezmącznych wypieków i już zapomniałam jakie one są pyszne ;)6 łyżek otrębów pszennych SANTEpół łyżeczki proszku do pieczeniaśrednie jabłko100g ricotty2 łyżki jogurtu greckiego light3 łyżki powideł jabłkowychszczypta cynamonujajkoDo miski wsypujemy otręby, proszek do pieczenia i cynamon. Dodajemy ricottę, jogurt i powidła.Jabko obieramy, kroimy na małe kawałki, dodajemy do otrębów.Na koniec do reszty składników wbijamy jajko i dokładnie wszystko mieszamy.Ciasto przekladamy do foremek na muffinki, tak do 3/4 wysokości naczyń.Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Muffinki pieczemy 20-25 minut.Prawda, że szybko i smacznie?Smacznego;)http://www.sante.pl/