ßßß
100g migdałów50 g otrębów owsianych stabilizowanych SANTE50g mąki orkiszowejplaska łyżeczka proszku do pieczenia2 łyżki cukru trzcinowego2 jajka100ml jogurtu naturalnego100g serka mascarponeszklanka jagód
Zaczynamy od migdałów - blendujemy je, tak aby powstała mąka. Przydatny tu będzie dobry malakser. Następnie mieszamy w misce suche składniki: mąkę, otręby, zmiksowane migdały, proszek do pieczenia i cukier. W osobnej miseczce ucieramy jajka z serkiem i jogurtem. Przekładamy masę do suchej mieszanki i delikatnie mieszamy. Dodajemy jagody i znów bardzo delikatnie łączymy składniki. Przekładamy do formy na muffinki i pieczemy ok. 25minut w 180stopniach.Czas przygotowania: 20 minutCzas pieczenia: 25minutIlość: 9sztuk
http://www.sante.pl/