Muffinki to moje ulubione słodkości. Są lekkie, delikatne i pasują o każdej porze dnia i roku. Najlepsze są z sezonowymi owocami. I nie ma się co martwić o kalorie ;)100g migdałów50 g otrębów owsianych stabilizowanych SANTE50g mąki orkiszowejplaska łyżeczka proszku do pieczenia2 łyżki cukru trzcinowego2 jajka100ml jogurtu naturalnego100g serka mascarponeszklanka jagódZaczynamy od migdałów - blendujemy je, tak aby powstała mąka. Przydatny tu będzie dobry malakser. Następnie mieszamy w misce suche składniki: mąkę, otręby, zmiksowane migdały, proszek do pieczenia i cukier. W osobnej miseczce ucieramy jajka z serkiem i jogurtem. Przekładamy masę do suchej mieszanki i delikatnie mieszamy. Dodajemy jagody i znów bardzo delikatnie łączymy składniki. Przekładamy do formy na muffinki i pieczemy ok. 25minut w 180stopniach.Czas przygotowania: 20 minutCzas pieczenia: 25minutIlość: 9sztukhttp://www.sante.pl/