Wykonanie
Na szybki obiad, na śniadanie, podwieczorek, czy kolację - pancakes to świetne rozwiązanie pasujące na każdy posiłek. Dodatek sezonowych
owoców sprawia, że nigdy nie smakują tak samo.
szklanka
mąki pełnoziarnistejpół łyżeczki
proszku do pieczenia3 łyżki
cukru trzcinowego SANTEmały
jogurt naturalny2
jajka12 węgierek, wypestkowanychopcjonalnie:
olej do smażenia
Mąkę przesiewamy do miski. Dodajemy
proszek do pieczenia i
cukier. Mieszamy.W osobnym naczyniu roztrzepujemy
jajka z
jogurtem naturalnym, dodajemy do składników suchych.
Śliwki kroimy w kostkę. Dodajemy do ciasta. Mieszamy, tak aby wszystko ładnie się połączyło.Rozgrzewamy patelnię teflonową. Jeśli takiej nie posiadamy, możemy zastąpić ją zwykłą, jednak wtedy trzeba użyć
oleju, aby placuszki się nie przypaliły.Na patelnię wykładamy niewielkie ilości ciasta, pieczemy ok. 2-3 minut z każdej strony, tak aby były złociste ;)Podajemy z ulubionymi dodatkami.
http://www.sante.pl/