Wykonanie
Jak powrót na uczelnie to i powrót do lunch
boxów. No cóż trzeba coś jeść, a sałatki to najlepszy i najszybszy pomysł na uczelniany obiad (II.śniadanie?).

250g
pieczarekworeczek
ryżu brązowego2łyżki
majonezuczosnek ( opcjolanie, można bez)
koperek świeży
sólpieprzRyż gotujemy według instrukcji na oakowania. Przeważnie trzeba przeznaczyć na to ok. 30 minut, ponieważ
ryż brązowy gotuje się dość długo. W tym czasie ścieramy
pieczarki na tarce o grubych oczkach ( a jak ktoś ma malakser to po prostu wrzuca do pojemnika, naciska guziczek i gotowe;P) Następnie dusimy
pieczarki ok. 20 minut w niewielkiej ilości
wody.Po ugotowaniu obu składników, zostawiamy je na ok. godzinę do wystygnięcia.Następnie odsączone
pieczarki mieszamy z
ryżem, dodajemy przeciśnięty ząbek
czosnku i pokrojony
koperek. Dodajemy
majonez,
przyprawy i mieszamy do połaczenia składników.Przekładamy do pojemniczka i biegniemy na uczelnię;)
