Wykonanie
Coś pomiędzy naleśnikami a racuchami. Dużo, dużo, dużo, bardzo dużo chrupiących
orzechów połączonych
ciastem naleśnikowym. Musicie spróbować. Dowolność panuje w dobieraniu
orzechów. U mnie akurat pojawiły się makadamia, włoskie i laskowe, a do tego
dynia i
sezam. Jeżeli macie ochotę dodać
rodzynki bądź inne
bakalie polecam eksperymentować. Grunt żeby chrupało.

Składniki:garść
orzechów włoskichgarść
orzechów laskowychgarść
orzechów makadamia1/4 szkl
sezamugarść pestek dyni1 szkl
mąki1 szkl
mleka1
jajkoszczypta
cukruszczypta
soliolej do smażenia

Przepis:-
Orzechy obieramy ze skórek i siekamy niezbyt drobno.
Sezam i
dynię prażymy na suchej patelni. Nie jest to zabieg niezbędny, ale warty zachodu. Smak wyrazistszy, a i chrupkość o wiele większa.-
Mąkę,
mleko,
jajko,
sól i
cukier mieszamy na gładką masę. Dosypujemy wszystkie
bakalie i dokładnie mieszamy.- Smażymy w małych porcjach na złoty kolor.Smacznego :)