Drób i cytrusy to jedno z moich ulubionych połączeń. Jeżeli dodamy do tego jeszcze chrupiącą panierkę to już jestem w niebie. Dziś polecam takie kurczakowe niebo, czyli roladki nadziewane mozzarella i pomidorkami koktajlowymi podawane w chrupiącej cytrynowej panierce z tłuczonym czarnym pieprzem.2 filety z kurczaka100 g mozzarelli6-8 pomidorków koktajlowychsólbułka tartacytrynapieprz w ziarenkacholiwa z oliwek- filety z kurczaka dokładnie płuczemy i osuszamy. Z każdego z filetów wykrawamy od 2 - 3 kotletów (w zależności od wielkości porcji). Opruszamy solą i lekko tłuczonym pieprzem. Odstawiamy na 15 minut.- Następnie nadziewamy filety mozzarellą oraz pokrojonymi pomidorkami i zwijamy w zgrabne paczuszki.- Do bułki tartej ścieramy skórkę z cytryny. Doprawiamy ją solą i lekko tłuczonym pieprzem. Dolewamy kilka łyżek oliwy z oliwek.- Każdą roladkę obtaczamy w panierce i układamy na blaszce. Pieczemy przez 25 minut w temp 160 C bez termoobiegu. Pod koniec pieczenia włączamy górną grzałkę, aby panierka się zrumieniła.- Najlepiej smakuje z ziemniakami upieczonymi w oliwie cytrynowej i sałatką z pomidorków.Smacznego.