ßßß Cookit - przepis na Ucierany razowiec z czerwonym agrestem

Ucierany razowiec z czerwonym agrestem

nazwa

Wykonanie

Bardzo proste ciasto razowe z agrestem. Orzechowa mąka razowa, karmelowy z smaku brązowy cukier i kwaśny agrest czerwony.
200 g masła
1 szkl cukru brązowego
4 jajka
1 szkl mąki pszennej
1 szkl mąki razowej
1 szkl mleka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
300 g agrestu
- Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę.
- Do masy z masła dodajemy po jednym jajku i 1/4 szkl mąki pszennej. Dzięki temu ciasto się nie zważy.
- Kiedy jajka i mąka połączą się z masłem. Zaczynamy na przemian dodawać mąkę razową i mleko.
- Na sam koniec dosypujemy proszek do pieczenia.
- Agrest myjemy i osuszamy.
- Ciasto wylewamy na blachę wysmarowaną olejem i posypujemy agrestem.
- Pieczemy w temp 180 C przez ok. 40-50 minut.
Smacznego:)
Źródło:http://pod-zielonym-niebem.blogspot.com/2013/07/ucierany-razowiec-z-czerwonym-agrestem.html