ßßß
Cookit - przepis na Ucierany razowiec z czerwonym agrestem
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Ucierany razowiec z czerwonym agrestem
Składniki
Masło
Cukier brązowy
Jajko
Mąka pszenna
Mąka razowa
Mleko
Proszek do pieczenia
Agrest
Wykonanie
Bardzo proste ciasto
razowe
z
agrestem
. Orzechowa
mąka razowa
, karmelowy z smaku
brązowy cukier
i kwaśny
agrest
czerwony.200 g
masła
1 szkl
cukru brązowego
4
jajka
1 szkl
mąki pszennej
1 szkl
mąki razowej
1 szkl
mleka
2 łyżeczki
proszku do pieczenia
300 g
agrestu
-
Masło
ucieramy z
cukrem
na puszystą masę.- Do masy z
masła
dodajemy po jednym
jajku
i 1/4 szkl
mąki pszennej
. Dzięki temu ciasto się nie zważy.- Kiedy
jajka
i
mąka
połączą się z
masłem
. Zaczynamy na przemian dodawać
mąkę razową
i
mleko
.- Na sam koniec dosypujemy
proszek do pieczenia
.-
Agrest
myjemy i osuszamy.- Ciasto wylewamy na blachę wysmarowaną
olejem
i posypujemy
agrestem
.- Pieczemy w temp 180 C przez ok. 40-50 minut.Smacznego:)
Źródło:
http://pod-zielonym-niebem.blogspot.com/2013/07/ucierany-razowiec-z-czerwonym-agrestem.html
Przepisy powiązane
Ciasto z agrestem
Pełnoziarniste ciasto z truskawkami
Ciasteczka "Kiwi crisps"
Placki z mąki z amarantusa
Bananowe muffiny z Nutellą
Składniki powiązane (0)