ßßß
225 g masła115 g cukru brązowego1 puszka (397g) mleka słodzonego skondensowanego370g mąki pszennej2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia200g czekolady ( mlecznej, gorzkiej, białej, wedle uznania)Przygotowanie:Piekarnik nagrzewamy do 160 C ( góra, dół)Masło ubijamy z cukrem na puszystą masę, do masy dodajemy mleko skondensowane i ubijamy na wysokich obrotach do dokładnego połaczenia składników.Czekoladę kroimy na drobne kawałki.Mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia i kawałkami czekolady. Całość dodajemy do masy maślano-mlecznej.Dokładnie mieszamy ( najlepiej szpatułą do ciasta)Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Na blaszkę łyżką nakładamy ciastka.Pieczemy przez około 20-30 minut do uzyskania złotego koloru.Smacznego :)