Zdrowsza alternatywa dla słodkich wypieków. Ciasto to kojarzy mi się z latem, piknikami... Uwielbiam!Składniki:2 i 2/3 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej150 g miękkiego masła2 łyżeczki proszku do pieczenia4 jajka w temperaturze pokojowejpół szklanki brązowego cukru5 łyżek mlekadowolna ilość truskawekWykonanie:Masło utrzeć na puszystą masę, dodać cukier. Nadal ucierając dodawać łyżkę mleka, jajko, mleko, jajko aż do wyczerpania produktów.Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Miksować do momentu gdy masa będzie gładka.Przełożyć ciasto na blaszkę posmarowaną masłem oraz wysypaną bułką tartą.Na wierzch ułożyć owoce.Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 40 minut.Ostudzić, delikatnie posypać cukrem pudrem.Smacznego