Wykonanie
Czasami tak się w życiu zdarza, że rano mamy trochę więcej czasu i możemy sobie pozwolić na
śniadaniowe szaleństwo. Dziś jest taki dzień.2
jajka2 plasterki
szynki dojrzewającej1 plasterek
mozzarelli6 zielonych
oliweksólpieprz-
białka oddzielamy od
żółtek i ubijamy na sztywno z
solą-
szynkę,
ser i
oliwki kroimy w drobną kostkę i mieszamy z
żółtkami, doprawiamy
pieprzem- delikatnie mieszamy
żółtka z pianą z
białek- na rozgrzaną patelnię wlewamy łyżeczkę
oleju i smażymy omleciki z obu stron na złoty kolor- dobrze jest wyłożyć wszystkie na raz, bo po kilku minutach masa może się rozwarstwić i już nie ma omlecików, tylko jest jajecznica- można też upiec jeden duży, ale wtedy trzeba go dopiekać pod grillem.Smacznego :)
