Wykonanie
Była już polędwiczka grillowana - teraz czas na kotlety smażone na patelni (oczywiście na beztłuszczowym sprayu)Składniki:- 1 polędwiczka wieprzowa ok. 320 g (po oczyszczeniu)- zmielone
otręby owsiane 20-25 g- odżywka
białkowa naturalna whey isolate firmy OstroVit 7-10 g- 1
białko jaja-
sól,
pieprz- beztłuszczowy sprawy do smażeniaPolędwiczkę myjemy i oczyszczamy z błonek. Kroimy w około 1-cm plastry i rozbijamy dłonią. Solimy i
pieprzymy z obu stron. Mielone
otręby mieszamy z odżywką
białkową.
Białko jaja roztrzepujemy widelcem. Rozgrzewamy patelnię spryskaną dość obficie beztłuszczowym sprayem.
Polędwiczki panierujemy w
białku a następnie w otrębach/odżywce i smażymy z obu stron.
Składniki odżywcze w całości (po usmażeniu około 240 g):
Białko: 78,75 gWęglowodany: 9 , 38 gTłuszcze: 14 , 92 gKcal: 496Na 1 porcję (80 g):
Białko: 19,68 gWęglowodany: 2 , 34 gTłuszcze: 3 , 37 gKcal: 124