ßßß
Dziś zapraszam na doskonałe ciasto, które można jeść bez wyrzutów sumienia. Nie wierzycie ? Wcale nie oszukuję :-), ponieważ ciasto jest przygotowane na bazie mąki pszennej razowej, naturalnego jogurtu i niewielkiej ilości tłuszczu. A na dodatek ciasto jest bardzo łatwe w przygotowaniu, wystarczy zmiksować wszystkie składniki. No to co ? Do roboty :-).
Proporcje na tortownicę o średnicy 27 cmCzas przygotowania: 60 minutSkładniki:1 szklanka jogurtu1 szklanka cukru1,5 szklanki mąki pszennej1 szklanka mąki pszennej razowej3 jajka2 łyżeczki proszku do pieczenia1/2 szklanki oleju350 g rabarbaru2 łyżki cukru1/2 łyżeczki imbirupłatki migdałowecukier puder do posypania


Składniki:Rabarbar kroimy w plasterki i posypujemy cukrem.Składniki na ciasto miksujemy w misce przy pomocy miksera.Ciasto wykładamy na natłuszczoną tortownicę o średnicy 27 cm, układamy na nim rabarbar, a następnie posypujemy płatkami migdałowymi.Ciasto pieczemy w temperaturze 175 stopni ok 45-50 minut, bez termoobiegu. Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika i studzimy na kratce.Jak ciasto przestygnie zdejmujemy z tortownicy obręcz, a ciasto posypujemy cukrem pudrem.
