ßßß
Cookit - przepis na Indyk Tikka Masala
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Indyk Tikka Masala
Składniki
Oliwa z oliwek
Kurkuma
Kardamon
Gałka muszkatołowa
Masło
Owoce
Kaki
Cebula
Czosnek
Liść laurowy
Orzech włoski
Goździk
Chili
Papryka słodka
Pieprz
Sól
Woda
Wykonanie
Składniki:750 g
mięsa z indyka
- pokroić na kawałki około 2 cmMarynata:3 łyżki
oliwy z oliwek
1 łyżeczka
kurkumy
1 łyżeczka
kardamonu
1 łyżeczka
gałki muszkatołowej
Pozostałe składniki:1 łyżka
masła
1
owoc
kaki
- pokroić w kostkę350 g sosu tikka
masala
- więcej info tutaj KLIK KLIK produkt dostępny w Tesco1
cebula
- posiekana4 ząbki
czosnku
- drobno posiekane3
liście laurowe
10
orzechów włoskich
8
goździków
6
papryczek chilli
- suszonych1 łyżeczka
czosnku
mielonego1 łyżeczka czerwonej
słodkiej papryki
świeżo zmielony
pieprz
sól
himalajska800 ml
wody
Przygotowanie:
Mięso
zamarynować w przyprawach i
oliwie
. Odstawić do lodówki na godzinę.W misie multicookera podsmażyć na
maśle
cebulę
,
czosnek
,
liście laurowe
,
goździki
i
chilli
. Około 10 minut. Po tym czasie do misy dodajemy pozostałe składniki. Przemieszać i zamknąć pokrywę. Ustawić opcję STEW i czas 1 godzina.Na koniec doprawić danie
jogurtem
i posiekaną
natką
.
Źródło:
http://claudittemisscooking.blogspot.com/2015/01/indyk-tikka-masala.html
Przepisy powiązane
Zeberka z suszonymi sliwkami i czerwona kapusta
Zeberka z suszonymi sliwkami i czerwona kapusta
Zeberka z suszonymi sliwkami i czerwona kapusta
Zeberka z suszonymi sliwkami i czerwona kapusta
Zeberka z suszonymi sliwkami i czerwona kapusta
Składniki powiązane (0)