Składniki:4 udka z kurczaka4 podudzia z kurczaka2 marchewki- pokroić w kostkę1 szklanka groszku mrożonego4 garści fasolki szparagowej1 szalotka1 łyżeczka masła1 łyżeczka kurkumy4 ząbki czosnkuświeżo mielony pieprzsól himalajska2 garści czarnych oliwek bez pestek3/4 szklanki wody8 łyżek Sosu Słodkiego tao Tao2 łyżki sosu sojowego z grzybami Tao TaoPrzygotowanie:Mięso nacieramy posiekana drobno szalotką i czosnkiem. Posypujemy pieprzem i solą. Odstawiamy na godzinę do lodówki. Na dość dużej patelni roztapiam masło i dodaję wcześniej zamarynowane mięso. Obsmażam do zrumienienia się skórki. Dodaję wymieszaną wodę z sosami i kurkumą. Zmniejszam ogień i zakrywam. Pod koniec smażenia/duszenia dodaję warzywa i smażę 25 minut pod przykryciem. Na sam koniec danie obsypuję szczypiorkiem.