Wykonanie
Składniki:1 kg
żeberek4
cebule1 główka
czosnkuSkładniki na marynatę (wszystko zmiksować):3 łyżki
miodu rzepakowego4 łyżki
oliwy1/2 szklanki
wody1 łyżka mielonej
papryki ostrejgarść
suszonych moreli1 łyżka
pieprzu syczuańskiego1 łyżeczka
curry POWDER
CURRY HOT Mida's2 łyżki
octu balsamicznego1 łyżeczka
majeranku1 łyżka
musztardy sarepskiej1/2 szklanki
ciemnego piwa4 ząbki
czosnku1/2 łyżeczki świeżo utartego
imbiruPrzygotowanie:
Mięso przełóż do brytfanki lub głębokiej patelni. zalej marynatą, włóż przekrojone na pół
cebule i
czosnek. Odstaw na noc do lodówki. następnego dnia piecz pod przykryciem w temp 200 stopni z opcją góra dół*. U mnie wyszło jakiś 2-3 godziny. Podczas pieczenia polewaj
mięsko marynatą i wytopionym tłuszczem.* w zależności od piekarnika temperatura i czas może być inny. Z resztą znacie swój sprzęt. :)



