ßßß Cookit - przepis na Ananasa lekko oprószyłam chilli

Ananasa lekko oprószyłam chilli

nazwa

Wykonanie

Moje Smaki Życia - strona 47- Numer 7 Lipiec 2014 - KLIK
Składniki:
360 g tj. 3 filety z kurczaka Świat Drobiu
4 bułki (ja wybrałam z pełnego ziarna, natomiast w gazetce jest propozycja na użycie bułek gotowych typowych do zrobienia hamburgerów)
4 plasterki ananasa Sanello
80-100 g mix sałat z rukolą Vital Fresh
2 łyżki jogurtu typu greckiego Tolonis
1 łyżka papryki ostrej mielonej Prymat
1 łyżka przyprawy do kurczaka Prymat
1 łyżka oliwy z oliwek (gazetka proponuje olej rzepakowy)
1 czerwona cebula
sól i pieprz
ja dodatkowo do marynaty dodałam sok z 1/4 cytryny i skórkę z cytryny
Przygotowanie.
Mięso myjemy. Przecinamy na pół i odrobinę tłuczemy pięścią. Maziamy w marynacie (cytryna tzn sok i skórka, papryka mielona, przyprawa do kurczaka i oliwa), odstawiamy an 30 minut. W tym czasie robimy sobie sos (jogurt grecki i papryka mielona) i kroimy cebulkę w piórka. Na rozgrzaną patelnię wykładamy fileciki i smażymy, w tym samym czasie na grillu elektrycznym grillujemy ananasy i bułki. Bułki przekrawamy na pół i środek smarujemy lekko sosem i układamy nasze składniki -> mix sałat, filet, ananas i cebulka.
Gotowe
Źródło:http://claudittemisscooking.blogspot.com/2014/07/burgery-jak-z-jamajki-wielki-test-az-7.html