Wykonanie
Chyba w każdej chińskiej restauracji do każdego dania jest podawana tzw. ' CHIŃSKA ' surówka. Fakt, faktem z Chinami to ona ma bardzo mało wspólnego,a
mogę nawet powiedzieć, że nic. Nie ma się co dalej w to wgłębiać. Mnie ona bardzo smakuje i postanowiłam zrobić ją w domu.Wyszła inna w smaku, ale równie dobra :)Składniki:1/2 główki
białek kapusty2
marchewkiSos:1/2 szklanki
wody3 łyżki
oliwy z oliwek ( ja użyłam
oliwy) - ale można dodać
olej słonecznikowy, rzepakowy lub z pestek
winogron1/2 łyżeczki mielonego
imbiru1/2 łyżeczki
chilli ( pestki )2 łyżki
octu jabłkowego lub
ryżowegosól i
pieprz do smakuPrzygotowanie:
Kapustę kroimy bardzo cienko, a
marchewkę ucieramy na tarce. Dodajemy do tego sos i mieszamy.Odstawiamy di lodówki na 2-3 godziny żeby nam się wszystko dobrze przeżarło.Możemy obsypać
sezamem lub dobrze zmielonymi
orzechami włoskimi :)

Smacznego !!!