ßßß Cookit - przepis na Duszona kapusta z białą kiełbasą, koperkiem i papryką

Duszona kapusta z białą kiełbasą, koperkiem i papryką

nazwa

Wykonanie

U mnie w domu największym smakoszem wszelakich dań kapuścianych, jest moja Mama. W zimie mamy swoją kapustę kiszoną, a latem i jesienią wykorzystujemy jej wszelakie odmiany do przygotowania smacznych posiłków. Dzisiaj zapraszam na duszoną kapustę włoską z białą kiełbasą, koperkiem i papryką.
Składniki:
1 główka włoskiej kapusty (ok 1 kg)
0,5 kg białej kiełbasy
2 czerwone papryki
1 średnia cebula
2 ząbki czosnku
1 pęczek koperku
sól i pieprz do smaku
1 łyżka masła
olej kujawski
Spsób przygotowania:
Kapustę umyć i zszatkować, wrzucić do garnka zalać wodą, dodać soli, pieprzu i dusić prawie do miękkości. Dodać masło. Na patelnię wlać 2 łyżki oleju i wrzucić drobno pokrojoną cebulę oraz plastry pokrojonej papryki i białej kiełbasy. Smazyć aż warzywa i kięłbasa będą miękkie. Dodać do kapusty, doprawić pokrojonym koperkiem i czosnkiem. Ponownie zagotować...Podawać gorącą z pieczywem...Smacznego.
Źródło:http://gosiazwrocka.blogspot.com/2014/08/duszona-kapusta-z-biaa-kiebasa.html