Wykonanie
Kolejna
sałatka na blogu. To zakładka, która ma najwięcej pozycji, ale nie może być inaczej, skora uwielbiam. Zapraszam na pyszny posiłek bez gotowania, idealny na obecne upały.

Składniki na 2 osoby:2 garście
rukoli i radichio150 g
sera pleśniowego rokpol6 połówek
brzoskwiń z puszki1 garść
orzechów włoskichSos:3 łyżki
oleju kujawskiego tłoczonego na zimno1 łyżka
octu jabłkowego1 łyżka
soku z brzoskwiń1 /2 łyżeczki
musztardy francuskiej1/4 płaskiej łyżeczki
cynamonu1 ząbek
czosnku przeciśnięty przez praskę
sól i
pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
Sałaty umyć, osuszyć i ułożyć na półmisku. Na wierzch ułozyc pokrojony w kostkę
ser i kawałki
brzoskwiń. posypać
orzechami. W słoiczku umieścić wszystkie składniki na sos, wymieszać i polać nim
sałatkę. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu...Smacznego :)