ßßß
Składniki:3 filety z piersi kurczaka250 g pieczarek1 mała czerwona cebula100 g śmietany kremówki100 g bulionu drobiowego1 łyżka masła2 gałązki świeżego tymiankusól i biały pieprz do smakukilka płatków chili
Sposób przygotowania:Filety z kurczaka umyć, osuszyć, posypać solą i pieprzem. Cebulę pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić cebulkę , dodać filety z kurczaka i smażyć je z każdej strony po około 5 minut. Po tym czasie zalać bulionem, dodać tymianek i dusić pod przykryciem na małym ogniu około 10 minut. Na koniec wlać śmietanę, dorzucić winogrona, doprawić tymiankiem i ewentualnie solą i pieprzem, dusić kolejne 10 minut.
Podawać z ulubionymi dodatkami np. ryżem. Smacznego ;)