Wykonanie
Dziś na obiad robię białą
rzodkiew zapiekaną z
ryżem, i zostało mi sporo kawałków po jej wydrążaniu- trzeba je więc było wykorzystać. Zrobiłam bardzo prostą potrawkę - jednak prostota w niczym nie umniejsza smaku :)
Rzodkiew nabrała wspaniałego,
orzechowego aromatu, jest jędrna i chrupiąca. Czasami przypadki decydują o powstaniu czegoś bardzo smacznego :)



Składniki :1-2 łyżki
masłaszczypta
soliświeży
tymianeksuszone
płatki chiliPrzygotowanie :Niewielkie kawałki rzodkwi wrzucam do rondelka z rozpuszczonym
masłem, lekko
solę i na niewielkim ogniu smażę ok. 8 minut.
Rzodkiew powinna w tym czasie lekko zmięknąć, ale pozostać jednocześnie jędrna. Oprószam ją
płątkami chili, odsączam z nadmiaru tłuszczu i podaję jako dodatek do obiadu - na ciepło.Przepis autorski.
