ßßß Cookit - przepis na Naleśniki z maskarpone i wędzonym łososiem z sosem czosnkowym

Naleśniki z maskarpone i wędzonym łososiem z sosem czosnkowym

nazwa

Wykonanie

Zapraszam na pyszne nalesniki z farszem rybno-serowym.
Składniki:
200 g mąki pszennej
2 żółtka
150 ml mleka
100 ml gazowanej wody mineralnej
1/2 łyżeczki proszku do sody
szczypta soli
olej do smażenia
Farsz:
100 g wędzonego łososia w plastrach
250 g serka mascarpone
kilka gałązek koperku
sól i pieprz do smaku
Sos czosnkowy:
100 g gęstej kwasnej śmietany
2 łyżeczki majonezu
3 ząbki czosnku
sól i pieprz do smaku
kilka gałązek koperku
Przygotowanie:
Składniki na ciasto połączyć ze sobą i roztrzepać na jednolitą, gładką masę. Naleśniki smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju aż się lekko zrumienią..
Łososia przepuścić przez maszynkę do mięsa, dodać do niego ser, pokrojony koperek, sól i pieprz. Wymieszać i przełożyć do szprycy. Farsz ułożyć na środku każdego placka i zwinać je w rulony.
Śnietanę połączyć z majonezem i rozgniecionym czosnkiem. Dodać sól i pieprz, wymieszać. Polać sosem naleśniki i posypać koperkiem. Smacznego.
Źródło:http://gosiazwrocka.blogspot.com/2013/11/nalesniki-z-maskarpone-i-wedzonym.html