Wykonanie
Scroll down for EnglishJak zmienić tradycyjny kotlet schabowy?Proponuje go podać w
piwie.Soczysty
schab, marynowany w ziołach i duszony w
piwie to pyszne danie główne wzbogacone o kremowy sos, który jest otrzymywany przez połączenie
piwa z
masłem i posiekanymi
ziołami.Ten przepis smakować będzie tym, którzy lubią silne smaki.Prawdziwa uczta smaku dla podniebienia.Zapraszam ;-)

Składniki dla 2 osób:2 kotlety
schabowe100 ml
piwa1 duży ząbek
czosnku4 łyżki
oliwy50 g
masła2 małe gałązki
rozmarynu2 małe gałązki
tymiankustarta skórka z połowy
cytrynysól i
pieprz do smakuPrzygotowanie:Siekamy wszystkie
zioła i trzemy
skórkę z cytryny. Mieszamy wszystko w małej miseczce. Doprawiamy
mieso do smaku
sola i
pieprzem.
Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i smażymy z dwóch stron na złoty kolor na mocno rozgrzanej
oliwie.

Następnie usuwamy kotlety z rondla i trzymamy na talerzu. Do patelni dodajemy
masło,
czosnek i wrzucamy
zioła.

Wlewamy
piwo,

dodajemy kotlety, gotujemy kilka minut aż nasze kotlety nieco nasiakną sosem.

Co jakiś czas sprawdzamy czy sos nie odparował. Gotujemy przez parę minut, aż sos lekko zgęstnieje. Podajemy natychmiast.Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny:)In the English version
Pork chop in beer and herbsIngredients for 2 people:2
pork chops100 ml beer1 large clove of garlic4 tablespoons
olive oil50 g of butter2 small sprigs of rosemary2 small sprigs of thymegrated rind of half a lemonsalt and pepper to tastePreparation:Chop all the herbs and grate the lemon zest. Mix everything in a small bowl. Meat wash, dry it with a paper towel. Season meat with salt and pepper. Fry both sides until golden brown on hot oil. Then, remove the
chops from the pan and keep on a
plate. To the skillet, add the butter, garlic, herbs and toss.
Pour beer, add
chops, cook a few minutes until our
chops a bit soaked dressing. Periodically check to see if the sauce does not evaporate. Cook a few minutes until our
chops a little soaked dressing.
Serve immediately.