ßßß
Składniki dla 2 osób:2 kotlety schabowe100 ml piwa1 duży ząbek czosnku4 łyżki oliwy50 g masła2 małe gałązki rozmarynu2 małe gałązki tymiankustarta skórka z połowy cytrynysól i pieprz do smakuPrzygotowanie:Siekamy wszystkie zioła i trzemy skórkę z cytryny. Mieszamy wszystko w małej miseczce. Doprawiamy mieso do smaku sola i pieprzem.Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i smażymy z dwóch stron na złoty kolor na mocno rozgrzanej oliwie.
Następnie usuwamy kotlety z rondla i trzymamy na talerzu. Do patelni dodajemy masło, czosnek i wrzucamy zioła.
Wlewamy piwo,
dodajemy kotlety, gotujemy kilka minut aż nasze kotlety nieco nasiakną sosem.
Co jakiś czas sprawdzamy czy sos nie odparował. Gotujemy przez parę minut, aż sos lekko zgęstnieje. Podajemy natychmiast.Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny:)In the English versionPork chop in beer and herbsIngredients for 2 people:2 pork chops100 ml beer1 large clove of garlic4 tablespoons olive oil50 g of butter2 small sprigs of rosemary2 small sprigs of thymegrated rind of half a lemonsalt and pepper to tastePreparation:Chop all the herbs and grate the lemon zest. Mix everything in a small bowl. Meat wash, dry it with a paper towel. Season meat with salt and pepper. Fry both sides until golden brown on hot oil. Then, remove the chops from the pan and keep on a plate. To the skillet, add the butter, garlic, herbs and toss. Pour beer, add chops, cook a few minutes until our chops a bit soaked dressing. Periodically check to see if the sauce does not evaporate. Cook a few minutes until our chops a little soaked dressing. Serve immediately.