ßßß
 
            
         Składniki dla 2 osób:1/2 małej dyniczosnek do smaku(ja dałam 1 ząbek)pietruszka do smakusól i pieprz do smakuoliwa(ja dałam 5 łyżek)ocet balsamiczny(ja dałam 1 łyżkę)Przygotowanie:Dynię obieramy. Kroimy na cienkie plasterki. Najlepiej maszynką do chleba.
Składniki dla 2 osób:1/2 małej dyniczosnek do smaku(ja dałam 1 ząbek)pietruszka do smakusól i pieprz do smakuoliwa(ja dałam 5 łyżek)ocet balsamiczny(ja dałam 1 łyżkę)Przygotowanie:Dynię obieramy. Kroimy na cienkie plasterki. Najlepiej maszynką do chleba. Na patelni-grill smażymy plastry dyni z obu stron na rumiano.
Na patelni-grill smażymy plastry dyni z obu stron na rumiano.
 Osączamy na papierze.
Osączamy na papierze. Przekładamy dynię do pojemnika, który ma przykrywk ę . Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy czosnek i posypujemy świeżą pietruszką.
Przekładamy dynię do pojemnika, który ma przykrywk ę . Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy czosnek i posypujemy świeżą pietruszką.
 Całość przykrywamy i odstawiamy na godzinę do lodówki. Podajemy na zimno. Należy uważać, żeby olej zawsze przykrywał plastry dyni.Składniki zrobiłam trochę na oko "na mój gust", możecie dodać więcej octu i innych przyprawy, jeśli wolicie silniejszy smak.Smacznego!Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny :-)In the English versionPickled pumpkinIngredients for 2 persons:1/2 small pumpkingarlic to taste (I added 1 clove)parsley to tastesalt and pepper to tasteolive oil (I added 5 tablespoons)balsamic vinegar (I added 1 tablespoon)Directions:Wash and shred the pumpkin. Cut pumpkin lengthwise into thin slices. Grilled pumpkin slices on both sides until browned. Pour the olive oil into the bowl and balsamic vinegar. Season to taste with salt and pepper. Add garlic. Sprinkle with fresh parsley. Marinated pumpkin in a few hours. Serve cold.
Całość przykrywamy i odstawiamy na godzinę do lodówki. Podajemy na zimno. Należy uważać, żeby olej zawsze przykrywał plastry dyni.Składniki zrobiłam trochę na oko "na mój gust", możecie dodać więcej octu i innych przyprawy, jeśli wolicie silniejszy smak.Smacznego!Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny :-)In the English versionPickled pumpkinIngredients for 2 persons:1/2 small pumpkingarlic to taste (I added 1 clove)parsley to tastesalt and pepper to tasteolive oil (I added 5 tablespoons)balsamic vinegar (I added 1 tablespoon)Directions:Wash and shred the pumpkin. Cut pumpkin lengthwise into thin slices. Grilled pumpkin slices on both sides until browned. Pour the olive oil into the bowl and balsamic vinegar. Season to taste with salt and pepper. Add garlic. Sprinkle with fresh parsley. Marinated pumpkin in a few hours. Serve cold.