ßßß
Składniki :puszka ananasa160 g mąki120 g cukru4 jajka500 ml mleka1 limonkamasło do wysmarowania blachyekstrakt waniliowycukier puderPrzygotowanie:Kroimy ananas na drobne kawałeczki, przekładamy do miseczki gdzie dodajemy skórkę startą z limonki i dodajemy wyciśnięty z niej sok. Przesiewamy mąkę. W misce na parze ubijamy jajka z cukrem na puszysty krem. Świetnie rozpuszczają się kryształki cukru, dzięki temu nie są wyczuwalne w smaku. Dodajemy parę kropli ekstraktu z wanilii. Powoli dodajemy mąkę cały czas mieszając łopatką. Mieszamy wszystkie składniki. Dodajemy ananasa z limonką i mieszamy lekko łopatką. Mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Smarujemy masłem blachę o rozmiarze 20 cm x 22 cm. Wlewamy masę do formy. Pieczemy 50 minut w temperaturze na funkcji góra-dół w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Ostatnie 3 minuty na wyższej szynie w piekarniku na funkcji górnej. Podajemy ciasto pokrojone na kwadraty i posypane cukrem pudrem.Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny:)