Wykonanie
Zimą gotuje częściej i eksperymentuje nowe przepisy. Po prostu mam więcej czasu. Na razie narzekam na jego brak, mam wiele rzeczy do zrobienia.Za nim na moim blogu pojawią się przepisy bardziej wyrafinowane, zapraszam na moje proste przepisy. Na takie, które człowiek nie musi
mieć dużo czasu. Dziś szybkie ciasto
ananasowe, które bardzo lubię. Konsystecja tego ciasta to jak gruby naleśnik z
ananasem, a podaje się go jak brownie.Zapraszam ;-)

Składniki :puszka
ananasa160 g
mąki120 g
cukru4
jajka500 ml
mleka1
limonkamasło do wysmarowania blachyekstrakt
waniliowycukier puderPrzygotowanie:Kroimy
ananas na drobne kawałeczki, przekładamy do miseczki gdzie dodajemy skórkę startą z
limonki i dodajemy wyciśnięty z niej sok. Przesiewamy
mąkę. W misce na parze ubijamy
jajka z
cukrem na puszysty krem. Świetnie rozpuszczają się kryształki
cukru, dzięki temu nie są wyczuwalne w smaku. Dodajemy parę kropli ekstraktu z
wanilii. Powoli dodajemy
mąkę cały czas mieszając
łopatką. Mieszamy wszystkie składniki. Dodajemy
ananasa z
limonką i mieszamy lekko
łopatką. Mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Smarujemy
masłem blachę o rozmiarze 20 cm x 22 cm. Wlewamy masę do formy. Pieczemy 50 minut w temperaturze na funkcji góra-dół w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Ostatnie 3 minuty na wyższej
szynie w piekarniku na funkcji górnej. Podajemy ciasto pokrojone na kwadraty i posypane
cukrem pudrem.Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny:)