ßßß
Składniki na jedną osobę:60 g różnych małych salat10 pomidorków koktajlowychpół ogórka1/4 czerwonej papryki50 g kiełków5 plastrów bekonu5 łyżek sera fetysól i pieprz do smaku2 łyżki oliwy1 łyżka octu balsamicznegoPrzygotowanie:Najpierw robimy rollsy z bekonu i fety. Kawałki fety obwijamy bekonem. Następnie wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy w 220° C przez 10 minut, aż lekko bekon się przypiecze.Myjemy i osuszamy zieleninę, sporą garść zieleniny typu sałata, rukola itp. Układamy na dość dużym płaskim talerzu. Sałata bardzo dobrze prezentuje się na wspólnym półmisku, ale też serwowana na indywidualnych talerzach. Tak jak w przypadku każdej sałaty najlepsza jest świeża i sprężysta, musimy pamiętać zatem, że po wymieszaniu z sosem powinna być od razu podawana. Układamy na niej kiełki, pokrojone na pół pomidorki koktajlowe, ogórki i paprykę. Na samym końcu układamy nasze rollsy z bekonu i fety. Polewamy sosem przygotowanym z oliwy, octu balsamicznego, soli oraz pieprzu.Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny:)In the English versionAromatic salad with sprouts, bacon and feta cheeseIngredients for one person:60 g of various small salat10 cherry tomatoeshalf a cucumber1/4 red bell pepper50 g sprouts5 slices of bacon5 tablespoons feta cheesesalt and pepper to taste2 tablespoons olive oil1 tablespoon balsamic vinegarDirections:First, we Roll with bacon and feta. Chunks of feta wrapped in bacon. Pre-heat the oven to 220°C. Then put in the oven and bake for 10 minutes or until bacon is lightly coloured. Rinse lettuce and slightly dry. Put on quite a large flat plate lettuce, sprouts, cherry tomatoes, cucumber, bell pepper and bacon feta rolls. In a small bowl, pour in olive oil. Slowly, pour in balsamic vinegar while constantly stirring. Add salt and pepper to taste. Mix well. Add dressing to salad and toss.