ßßß
Składniki dla 2 osób:200 gr makaronu penne2 cukinie1/2 cebuli3 ząbki czosnku6 listków bazylii100 ml śmietanyoliwaPrzygotowanie:Gotujemy w osolonej wodzie makaron al dente. Odkrawamy końcówki cukinii. W międzyczasie na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy drobno posiekaną cebulkę, czosnek i cukinie pokrojona na kawałki. Smażymy na średnim ogniu, cały czas mieszając, aż do momentu gdy będą delikatnie złote. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy bazylię porwaną w dłoniach na mniejsze kawałki i śmietanę. Ugotowany makaron odcedzamy, przekładamy na patelnię i mieszamy z cukinią. Natychmiast podajemy.Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny:)In the English versionPenne with zucchiniIngredients for 2 persons:200 gr penne pasta2 zucchinihalf onion3 cloves of garlic6 basil leaves100 ml of cream fraîcheoilDirections:Cook the pasta according to the packet instructions in a large pot of salted, boiling water until al dente. Wash and shred the zucchini. Chop the onion and zucchini. Put it in a pot with the extra virgin olive oil. Let it cook on a low flame for about 5 minutes. When zucchini darken, remove from heat and stir in crème fraîche. Taste and season with salt and pepper. Drain pasta and mix with the sauce. Share the plates. Serve immediately.