ßßß
1 duża pierś z kurczaka1 mała biała cebula1 duży pomidor1/2 czerwonej papryki1 woreczek kaszy jaglanejzioła prowansalskiecurrysólpieprz1 łyżka oliwy/olejupół pęczka szczypiorkuPRZYGOTOWANIEKaszę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.W rondlu na rozgrzanej oliwie podsmażamy kurczaka pokrojonego w kostkę. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Pomidora obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Z papryki usuwamy gniazda nasienne i również siekamy w kostkę. Dodajemy warzywa do kurczaka, zmniejszamy ogień i przykrywamy na około 15-20 minut, aż papryka zmięknie. Wrzucamy ugotowaną kaszę jaglaną, doprawiamy dwoma łyżeczkami curry i mieszamy. Rozkładamy na talerze i posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Smacznego :)

Zapraszam na Instagram oraz fanpage na FB