Wykonanie
Jak już pewnie wiecie
cukinia to moje ulubione letnie warzywo - na blogu jest wiele przepisów z jej wykorzystaniem. Dzisiaj chyba najprostszy przepis -
cukinia grillowana podawana z dipem
czosnkowym. Polecam jako pyszną, niskokaloryczną przekąskę :)SKŁADNIKI

1 średnia
cukinia (około 200g)2 łyżki pikantnej
oliwy(lub zwykła oliwa+szczypta
chili)3 łyżki
greckiego jogurtu naturalnego2 ząbki
czosnkukilka listków
miętyświeżo mielony
pieprzsól morskaPRZYGOTOWANIE
Cukinię przekrawamyy na pół, po czym kroimy w dość grube słupki. Solimy i skrapiamy
oliwą.Grillujemy na złoto.
Jogurt mieszamy z przeciśniętym przez praskę
czosnkiem, posiekanymi listkami
mięty i zmielonym
pieprzem.
Cukinię maczamy w dipie i pałaszujemy ze smakiem.Smacznego :)
