ßßß
200 ml śmietany kremówki250 g serka mascarpone400 g naturalnego serka homogenizowanego(w lżejszej wersji może być jogurt naturalny)5 łyżek cukru pudru2 łyżki żelatynyok. 15 sztuk okrągłych biszkoptówduża puszka brzoskwiń1 galaretka brzoskwiniowaPRZYGOTOWANIEGalaretkę rozpuszczamy w 1,5 szklanki gorącej wody. Dodajemy 1 szklankę soku z brzoskwiń i odstawiamy do ostudzenia. (zimną wstawiamy do lodówki)Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki wrzątku.Kremówkę ubijamy na sztywno. Mascarpone miksujemy z serkiem homogenizowanym i cukrem pudrem. Łączymy z bitą śmietaną i dodajemy przestudzoną żelatynę.Mieszamy.Na dnie tortownicy układamy biszkopty, wykładamy masę serową i wygładzamy łyżką.3 połówki brzoskwiń kroimy w kostkę, rozkładamy na masie i lekko wciskamy łyżką.Wstawiamy do lodówki na około 40 minut do stężenia.
Resztę brzoskwiń kroimy w cienkie plasterki. Wykładamy na masę serową i zalewamy tężejącą galaretką.
Wstawiamy na kilka godzin do lodówki.Smacznego :)