ßßß Cookit - przepis na Zobacz wpisy

Zobacz wpisy

nazwa

Wykonanie

Za oknem pochmurno, zimno i pogoda nie zachęca nas do spacerów. Słonka brakuje więc postanowiłam przywołać go w słonecznym kolorze mojego ciasta. Sądzę, że mi się to udało ponieważ ciasto jest bardzo słoneczne i nastraja nas bardzo optymistycznie.
Zobaczcie sami!!
Brzoskwiniowa kostka
biszkopt z 4 jajek tutaj
2 puszki brzoskwiń w syropie
2 galaretki brzoskwiniowe
250g serka mascarpone
300 ml śmietanki 30%
4łyżki cukru pudru
2 łyżeczki żelatyny
Biszkopt upiec w blaszce 25×35 cm. Ostudzić
Galaretki rozpuścić w 2 szklankach wrzącej wody i odstawić do lekkiego stężenia.
Brzoskwinie odsączyć z syropu i pokroić w kostkę.
Do tężejącej galaretki dodać pokrojone brzoskwinie i wyłożyć na biszkopt.
Odstawić do całkowitego stężenia.
Żelatynę zalać zimną wodą i odstawić do napęcznienia po czym rozpuścić na ogniu i lekko przestudzić.
Serek połączyć ze śmietanką i ubić na sztywno pod koniec ubijania dodać cukier puder i przestudzoną żelatynę.
Śmietankę wyłożyć na ciasto i odstawić do stężenia.
Smacznego!!
Źródło:http://kucharzenieedi.pl/brzoskwiniowa-kostka