ßßß
Brzoskwiniowa kostkabiszkopt z 4 jajek tutaj2 puszki brzoskwiń w syropie2 galaretki brzoskwiniowe250g serka mascarpone300 ml śmietanki 30%4łyżki cukru pudru2 łyżeczki żelatynyBiszkopt upiec w blaszce 25×35 cm. OstudzićGalaretki rozpuścić w 2 szklankach wrzącej wody i odstawić do lekkiego stężenia.Brzoskwinie odsączyć z syropu i pokroić w kostkę.Do tężejącej galaretki dodać pokrojone brzoskwinie i wyłożyć na biszkopt.Odstawić do całkowitego stężenia.Żelatynę zalać zimną wodą i odstawić do napęcznienia po czym rozpuścić na ogniu i lekko przestudzić.Serek połączyć ze śmietanką i ubić na sztywno pod koniec ubijania dodać cukier puder i przestudzoną żelatynę.Śmietankę wyłożyć na ciasto i odstawić do stężenia.Smacznego!!
