ßßß Cookit - przepis na Ubić schłodzoną śmietankę z cukrem pudrem.

Ubić schłodzoną śmietankę z cukrem pudrem.

nazwa

Wykonanie

Dzisiaj prezentujemy Wam pyszne ciasto biszkoptowe z lekkim kremem śmietanowym i brzoskwiniami. :)
Mimo że nie ma świeżych brzoskwiń (brakuje nam lata, ale już bliżej niż dalej ;) ), zrobiłam ciasto z owoców z puszki. Chociaż w pewnym stopniu możemy przypomnieć sobie wakacje i ciepło na dworze. :D
Składniki:
biszkopt (przepis na biszkopt)
Na krem:
500 ml śmietany kremówki
serek mascarpone 250 gram
3 łyżki cukru pudru
Dodatkowo:
brzoskwinie w puszce
galaretka brzoskwiniowa
dżem brzoskwiniowy
Nasączenie:
sok z 2 cytryn
2 łyżeczki cukru
Przygotowanie:
Dodać mascarpone i powoli wymieszać.
Przekroić biszkopt na 2 części. Włożyć pierwszą część do formy, w której się piekł biszkopt.
Nasączyć biszkopt.
Na nasączony biszkopt wysmarować dżemem.
Położyć na całej powierzchni pokrojone brzoskwinie.
Dodać krem i przykryć drugą częścią biszkoptu.
Nasączyć wierzch.
Położyć brzoskwinie.
Przygotować galaretkę - tak jak jest napisane na opakowaniu.
Zalać ciasto tężejącą galaretką.
Wstawić ciasto do lodówki na całą noc żeby się "przegryzło". ;)
Smacznego :D
Źródło:http://www.monikoza.pl/2014/02/biszkopt-z-kremem-smietanowym.html