ßßß
Dzisiaj prezentujemy Wam pyszne ciasto biszkoptowe z lekkim kremem śmietanowym i brzoskwiniami. :)Mimo że nie ma świeżych brzoskwiń (brakuje nam lata, ale już bliżej niż dalej ;) ), zrobiłam ciasto z owoców z puszki. Chociaż w pewnym stopniu możemy przypomnieć sobie wakacje i ciepło na dworze. :DSkładniki:biszkopt (przepis na biszkopt)Na krem:500 ml śmietany kremówkiserek mascarpone 250 gram3 łyżki cukru pudruDodatkowo:brzoskwinie w puszcegalaretka brzoskwiniowadżem brzoskwiniowyNasączenie:sok z 2 cytryn2 łyżeczki cukruPrzygotowanie:Dodać mascarpone i powoli wymieszać.Przekroić biszkopt na 2 części. Włożyć pierwszą część do formy, w której się piekł biszkopt.Nasączyć biszkopt.Na nasączony biszkopt wysmarować dżemem.Położyć na całej powierzchni pokrojone brzoskwinie.Dodać krem i przykryć drugą częścią biszkoptu.Nasączyć wierzch.Położyć brzoskwinie.Przygotować galaretkę - tak jak jest napisane na opakowaniu.Zalać ciasto tężejącą galaretką.Wstawić ciasto do lodówki na całą noc żeby się "przegryzło". ;)