ßßß
Cookit - przepis na Ubić schłodzoną śmietankę z cukrem pudrem.
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Ubić schłodzoną śmietankę z cukrem pudrem.
Składniki
Biszkopty
Śmietana kremówka
Ser
Ser mascarpone
Cukier puder
Brzoskwinie
Galaretka brzoskwiniowa
Brzoskwiniowy dżem
Cytryna
Cukier
Wykonanie
Dzisiaj prezentujemy Wam pyszne ciasto
biszkoptowe
z lekkim kremem
śmietanowym
i
brzoskwiniami
. :)Mimo że nie ma świeżych
brzoskwiń
(brakuje nam lata, ale już bliżej niż dalej ;) ), zrobiłam ciasto z
owoców
z puszki. Chociaż w pewnym stopniu możemy przypomnieć sobie wakacje i ciepło na dworze. :DSkładniki:
biszkopt
(przepis na
biszkopt
)Na krem:500 ml
śmietany kremówki
serek
mascarpone
250 gram3 łyżki
cukru pudru
Dodatkowo:
brzoskwinie
w puszce
galaretka brzoskwiniowa
dżem brzoskwiniowy
Nasączenie:sok z 2
cytryn
2 łyżeczki
cukru
Przygotowanie:Dodać
mascarpone
i powoli wymieszać.Przekroić
biszkopt
na 2 części. Włożyć pierwszą część do formy, w której się piekł
biszkopt
.Nasączyć
biszkopt
.Na nasączony
biszkopt
wysmarować
dżemem
.Położyć na całej powierzchni pokrojone
brzoskwinie
.Dodać krem i przykryć drugą częścią
biszkoptu
.Nasączyć wierzch.Położyć
brzoskwinie
.Przygotować
galaretkę
- tak jak jest napisane na opakowaniu.Zalać ciasto tężejącą
galaretką
.Wstawić ciasto do lodówki na całą noc żeby się "przegryzło". ;)
Smacznego :D
Źródło:
http://www.monikoza.pl/2014/02/biszkopt-z-kremem-smietanowym.html
Przepisy powiązane
Niebieski tort z księżniczką
Niebieski tort z księżniczką
Niebieski tort z księżniczką
Niebieski tort z księżniczką
Niebieski tort z księżniczką
Składniki powiązane (0)