Wykonanie
Taką oto przystawkę zmajstrowałam - myślę, że przypadnie do gustu nie tylko miłośnikom kuchni włoskiej :)SKŁADNIKI (na 4 szaszłyki)

1
bagietka2 kulki
mozzarelli (ok.300g)3-4
pomidory100ml
oliwy z oliwek1 łyżka
soku z cytryny2 łyżki
przyprawy do bruschetty(lub mieszamy szczyptę
soli,
pieprzu, po pół łyżeczki
bazylii,
oregano,trochę
czosnku i
papryki słodkiej)

PRZYGOTOWANIE
Bagietkę kroimy na 16 kromek, każdą z kulek
mozzarelli na 6 plastrów,
pomidory na 12 grubych plastrów.
Oliwę wlewamy do głębokiego talerza, dodajemy
sok z cytryny i
przyprawę.Mieszamy. Każdą kromkę
bagietki maczamy z obu stron, po czym zaczynamy nabijanie na patyczki do szaszłyków - w kolejności-
bagietka,
ser,
pomidor - 4
bagietki i po 3
sery i
pomidory na szaszłyk.Rozgrzewamy piekarnik do 220 stopni.Układamy szaszłyki na blasze i polewamy pozostałą
oliwą.Pieczemy przez około 8 minut, kilkukrotnie przekręcając. Gdy
bagietka się przyrumieni, a
ser zacznie się topić nasza przystawka jest gotowa :)SMACZNEGO :)

