ßßß
Składniki:2 średnie pomidorybagietka200 g startej mozzarelliświeża bazyliaoliwa z oliwekząbek czosnkumieszanka przypraw do dań włoskichsól i pieprz do smakuPrzygotowanie:Na początku kroimy pomidora w małą kosteczkę, szatkujemy czosnek i około 15 listków bazylii. Przygotowane składniki mieszamy ze sobą, dodając łyżkę oliwy i wstawiamy do lodówki na około 20-30 minut. W tym czasie kroimy bagietkę na nie za grube kromeczki, każdą z nich smarujemy oliwą, sypiemy mieszanką przypraw do dań włoskich i około 150g mozzarelli. Tak przygotowane grzanki wkładamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 100 stopni do czasu, aż rozpuści się ser. Gdy nasze grzanki są gotowe kładziemy na każdą z nich wcześniej przygotowany farsz (pamiętajmy, aby odsączyć wodę) i wkładamy do piekarnika na około 7 minut, od razu po wyjęciu gotowych grzanek podsypujemy je lekko pozostałym serkiem.POWODZENIA I SMACZNEGO!


Moja propozycja podania:
Petite Princesse