Wykonanie
            Pyszna, chrupiąca, lekko czosnkowa 
bagietka + słodkie 
pomidory i ciągnąca się 
mozzarella to wspaniały pomysł na ciepłe śniadanie, kolację czy popołudniową przekąskę.Oryginalny przepis pochodzi z Włoch - stąd też nazwa tej pysznej grzanki. Każdy kto raz spróbuje bruschettę zakocha się w jej smaku bez pamięci ...

Składniki:1 
bagietka2-3 
pomidory (dojrzałe i słodkie)1 drobno posiekana 
cebula1 ząbek 
czosnku, posiekany
bazylia - najlepiej świeża
sólpieprzmozzarellaoliwaWykonanie:

W miseczce mieszamy: 
oliwę, drobno posiekany ząbek 
czosnku,połowę posiekanych listków 
bazylii. Odstawiamy na 0.5h. 
Bagietkę kroimy na ukośne kromki. 
Pomidory parzymy wrzątkiem, ściągamy skórkę. Kroimy w kostkę usuwając przy tym pestki. 
Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, pozostałą 
bazylię siekamy.W miseczce mieszamy:
pomidory, 
cebulę, 
bazylię i wsypujemy 
mozzarellę.Piekarnik nagrzewamy do 200st, blachę wykładamy papierem do pieczenia. Każdą kromkę 
bagietki moczymy w 
oliwie z 
czosnkiem układamy na blachę i wkładamy do piekarnika na ok 5-7 minut, aby się podpiekły. Następnie wyjmujemy i na każdą kromkę nakładamy naszą mieszankę 
pomidorową. Wkładamy ponownie do piekarnika na ok 5-7 min.
