Wykonanie
Dzisiaj super przepis na soczyste roladki z
kurczaka otulone
szynką szwarcwaldzką z
serowo- warzywnym nadzieniem
SKŁADNIKI2 filety z
piersi z kurczaka8 plastrów
szynki szwarcwaldzkiej1/2 opakowania
serka Almette z
czosnkiem niedźwiedzim1/2
ogórka zielonego1/2
czerwonej paprykisól,
pieprzPRZYGOTOWANIEFilety przekrawamy na dwa kotlety każdy.Najlepiej zrobimy to, gdy każdą pierś położymy na desce i równolegle do deski poprowadzimy nóż przez środek
mięsa przytrzymując drugą otwartą dłonią od góry. Lekko rozbijamy. Solimy i
pieprzymy mięso.
Smarujemy kotlety
serkiem czosnkowym.Układamy po 2 kawałki
ogórka i
papryki pokrojonych w słupki.
Zwijamy ciasno roladki i każdą zawijamy w dwa plastry
szynki.Wkładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy pod przykryciem do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.Po 30 minutach odkrywamy i pieczemy jeszcze 10-15 minut z termoobiegiem, aż
szynka się przyrumieni.Podajemy na przykład z ziołowymi kulkami ziemniaczanymiprzepis tutaj