ßßß
SKŁADNIKI2 filety z piersi z kurczaka8 plastrów szynki szwarcwaldzkiej1/2 opakowania serka Almette z czosnkiem niedźwiedzim1/2 ogórka zielonego1/2 czerwonej paprykisól, pieprz
PRZYGOTOWANIEFilety przekrawamy na dwa kotlety każdy.Najlepiej zrobimy to, gdy każdą pierś położymy na desce i równolegle do deski poprowadzimy nóż przez środek mięsa przytrzymując drugą otwartą dłonią od góry. Lekko rozbijamy. Solimy i pieprzymy mięso.
Smarujemy kotlety serkiem czosnkowym.Układamy po 2 kawałki ogórka i papryki pokrojonych w słupki.
Zwijamy ciasno roladki i każdą zawijamy w dwa plastry szynki.Wkładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy pod przykryciem do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.Po 30 minutach odkrywamy i pieczemy jeszcze 10-15 minut z termoobiegiem, aż szynka się przyrumieni.Podajemy na przykład z ziołowymi kulkami ziemniaczanymiprzepis tutaj