ßßß

sezamowo-ryżowy chlebek bananowy z jagodami, daktylami i waniliową białą czekoladą podany z tahinisesame-rice banana bread with blueberries, dates and vanilla white chocolate served with tahiniSkładniki:1/2 szklanki mąki ryżowej
łyżka mąki sezamowejłyżka mielonego siemienia lnianego1/2 łyżeczki proszku do pieczeniadojrzały banan2-3 łyżki świeżych jagódłyżka wody różanejok. 1/3-1/2 szklanki mleka roślinnego (tu: sojowe)kilka kostek (2-3) posiekanej waniliowej białej czekolady (lub innej; wegańska!)wypestkowane i posiekane świeże daktyle ok.3Wymieszać ze sobą suche składniki. Następnie dodać rozgniecionego banana, czekoladą oraz daktyle i wymieszać. Dolać mleko do uzyskania gęstej konsystencji ciasta. Na koniec wmieszać jagody. Przełożyć do naczynia do zapiekania wyłożonego papierem do pieczenia. Wierzch posypać lekko sezamem. Piec w 180 stopniach Celsjusza ok. 30 min. Lekko ostudzić i podawać. Smacznego!Jutrzejszego dnia bałam się od maja, jednak z wiarą, że będzie dobrze i wszystko się uda… Tymczasem, nawet nie myślę o wynikach, których jutro nie zobaczę jak wszyscy maturzyści. Nie mam siły i miejsca w głowie na rozmyślanie o tym jak mi poszło. Czekałam długo, jeden dzień nic nie zmieni. Jutra boję się jeszcze bardziej niż wcześniej, ale trzeba to przeżyć, a czas wyleczy rany…Miłego tygodnia!