Wykonanie
Śniadaniowe brownie? Zawsze na tak! Bardzo lubię odtwarzać smak ciast w śniadaniuDziś ultra czekoladowa pieczona owsianka z
suszoną śliwką . O strukturze identycznej niczym gliniaste brownie. Bardzo zdrowa – z kremowym
awokado i chrupiącymi kawałkami
orzechów włoskich . Gdzieniegdzie można natrafić na rozpuszczoną
gorzką czekoladę . Porządna dawka endorfin z samego rana!


pieczona czekoladowa owsianka „brownie” z
awokado,
suszonymi śliwkami oraz
orzechami włoskimibaked chocolate „brownie” oatmeal with
avocado, dried plums and walnutsSkładniki:

4 łyżki
płatków owsianych1/3 szklanki
mleka roślinnego (tu: owsiane)kilka posiekanych suszonych
śliwek (niesiarkowanych!)łyżka
syropu klonowego (opcjonalnie)mielona
waniliakopiasta łyżeczka naturalnego
kakao2 łyżki
mąki owsianejkopiasta łyżeczka budyniu
czekoladowego (tu:bezglutenowy)1/2 średniego (dojrzałego!)
awokadoorzechy włoskie (dowolna ilość; lub inne)posiekana
gorzka czekolada (dowolna ilość; tu 92%)
olej kokosowy do natłuszczenia kokilki
Płatki owsiane zalać na noc
mlekiem razem z
kakao,
wanilią,
śliwkami oraz
syropem klonowym. Rano wymieszać z
mąką,
budyniem,
awokado zmiksowanym na mus lub rozgniecionym widelcem oraz dodatkami. Przełożyć do natłuszczonej kokilki. Piec w 180 stopniach Celsjusza ok. 30 min. Jeść lekko ostudzone (tak najbardziej mi smakuje) lub od razu. Można przygotować również wieczorem, a rano zajadać na zimno lub lekko podgrzane. Smacznego!Bardzo Wam dziękuję za każde miłe słowa. Od razu czuję dużą radość kiedy czytam komentarze – można sobie naprawdę poprawić humor. Uświadamia mi też to, że jest w tym wszystkim sens. Pasja, którą pragnę rozwijać i tak wiele szczęścia mi
daje – nigdy bym nie pomyślała, że tak daleko to się potoczy i chcę by trwało dalej. Co mnie cieszy jeszcze bardziej – jest częściej zauważalna już nie tylko tutaj, ale i poza „online”.Miłego wtorku! Jakoś biało się zrobiło za oknem…
