Wykonanie

Wiecie za co uwielbiam lato...za długie
słoneczne dni,ale przede wszystkim za świeże
owoce i warzywa. Korzystajmy z nich
póki można,mimo,że zimą większość z nich można dostać również i zimą,to jednak nie są już tak smaczne.Dzisiaj propozycja na wykorzystanie
fasolki szparagowej. Co powiecie na sałatkę?Składniki:500 g ugotowanej
fasolki szparagowej1
papryka,pokrojona w kostkę1
cebula,pokrojona w piórka1/4 szklanki
ciecierzycy z puszki2/3 szklanki
oliwy1/3 szklanki
octu1 główka
czosnkusól i
pieprz do smaku
Fasolkę pokrój na mniejsze kawałki,przełóż do miski i dodaj pozostałe warzywa.
Oliwę,
ocet i
czosnek przełóż do oddzielnej miseczki i zmiksuj blenderem. Dodaj
sól i
pieprz.Tak przygotowanym sosem polej warzywa i wymieszaj.
